Miljoenen patiënten en zorgprofessionals over de hele wereld zijn afhankelijk van de functionaliteit en prestaties van de producten van Ambu. Ze zijn toegewijd aan het verbeteren van de patiëntveiligheid en zijn vastbesloten om apparaten voor eenmalig gebruik te verbeteren.

De manifestaties van hun inspanningen variëren van vroege uitvindingen zoals de Ambu Bag ™ beademingsapparaten en de legendarische BlueSensor ™ elektroden tot de nieuwste baanbrekende oplossingen zoals de aScope ™ endoscoop – ‘s werelds eerste flexibele videoscoop voor eenmalig gebruik. Daarnaast is Ambu één van de grootste als het gaat om trainingsproducten, zoals reanimatie oefenpoppen. Hun toewijding om hun klanten nieuwe ideeën en superieure service te bieden, heeft van Ambu een van de meest erkende medische bedrijven ter wereld gemaakt.

Sinds 1937 hebben baanbrekende ideeën hun werk gestimuleerd om efficiënte oplossingen voor de gezondheidszorg tot leven te brengen. Dit hebben ze in 3 vakgebieden verdeeld:

1.Visualisatie

Succesvol luchtwegbeheer kan het verschil maken tussen leven en dood.

Of je nu wordt geconfronteerd met een routine of een moeilijke luchtweg, een enkele longventilatieprocedure of een bronchoscopieprocedure aan het bed op de ICU, al ambu’s nieuwe generatie visualisatieapparaten voor eenmalig gebruik spelen een rol bij het helpen van de clinicus om succesvol te zijn.

2.Anesthesie

Met de innovatieve ontwikkeling van de eerste zelf opblazende beademingsballon, de “Ambu-zak” in 1956, veranderde Ambu voor altijd de geschiedenis van het redden van levens. Nu meer dan een halve eeuw later is Ambu nog steeds toegewijd aan de ontwikkeling van innovatieve producten die levens helpen redden en de workflow en het dagelijkse leven van de anesthesisten vereenvoudigen ten behoeve van de patiënten.

3.Patiëntbewaking en diagnostiek

In 1971 erkende een Deense ingenieur met de naam Jan Rasmussen de noodzaak om betrouwbare sporen uit biosignalen te halen. Sindsdien loopt Ambu voorop in het ontwerp en de ontwikkeling van hoogwaardige elektroden voor eenmalig gebruik voor nauwkeurige diagnose. Ambu biedt een compleet assortiment elektroden voor verschillende toepassingen.