Blog: Burnshield brandwondverzorging

Mijn naam is Bas Jansen en mijn grote passie is wielrennen. Niet elke wedstrijd verloopt zoals je plant, een valpartij is één van die dingen die je als wielrenner liever niet te vaak wilt meemaken.

In de afgelopen jaren ben ik enkele keren gevallen. Als behandeling van de schaafwonden ben ik steeds meer gebruik gaan maken van Burnshield (schaafwonden zijn ook brandwonden). Naast de pijn verlichtende werking van Burnshield herstelde de wonden niet alleen beter, ook de littekens werden duidelijk minder.

Door mijn ervaringen met Burnshield ben ik erg tevreden over het product en raad ik iedereen de producten van Burnshield aan.
Daarom heb ik hieronder een paar leuke weetjes over Burnshield bij elkaar gezet.

Wist je dat Burnshield al ruim 26 jaar gespecialiseerd is in het verzorgen van brandwonden en dat de Burnshield producten in Johannesburg Zuid Afrika worden geproduceerd?
De producten worden per vrachtschip naar Nederland verscheept. Gemiddeld duurt dit circa 4 weken tot deze bij Arvem in Nederland aankomen.
Naast alle medische artikelen welke Arvem aanbiedt is tevens het centraal magazijn van Burnshield Europa (CEW) onder het zelfde dak ondergebracht.
Door het toenemende succes van Burnshield wordt momenteel de fabriek flink uitgebreid. Tevens is te melden dat afgelopen maand Burnshield in Rusland de innovatie prijs won op de medische beurs.
Burnshield producten worden momenteel in meer dan 120 landen verkocht.
Leuk om te weten is dat het basis product van Burnshield de hydrogel is. De gel is het effectieve middel voor behandeling van de brandwond. De gel wordt tevens in de kompressen en dekens verwerkt.

Wetenschappelijk is aangetoond dat de hydrogel in Burnshield producten hetzelfde effect geeft als lauw water. Dit betekent dat Burnshield uitermate geschikt is om brandwonden te koelen tijdens bijvoorbeeld het vervoeren van een slachtoffer.

De hydrogel, welke 100% natuurlijk is word voor eerste gradatie brandwonden, schaafwonden en zonverbranding gebruikt.
Voor tweede en derde gradatie brandwonden worden de kompressen en dekens gebruikt.

De brandwondkompressen worden in verschillende maten en modellen geleverd. Zo zijn er Burnshield vesten en gezichtskompressen.
Ook zijn er verschillende medical kits beschikbaar om zo elke hulpverlener van geschikt materiaal te kunnen voorzien.
Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, daarom verkoopt Burnshield ook zonnebrand en aftersun producten met tea tree oil.

Burnshield is naar mijn mening een product welke ter preventie aanwezig dient te zijn op elke werkplek, sportclub en thuis locatie.

Meer dan 50% van de brandwonden ontstaat in de huiselijke omgeving daarom vindt ik dat dit product zeker in de ‘huis apotheek’ aanwezig dient te zijn.

Bas Jansen