Live Q&A Burnshield: de behandeling van brandwonden

In deze blog lees je over de live Q&A tussen Burnshield en ArriveAlive. In dit interview word gesproken over de bedreigingen voor de veiligheid die worden veroorzaakt door brand, elektriciteit en andere factoren die bijdragen aan brandwonden. Het interview is uitgeschreven en hieronder geplaatst.

“Goedendag en welkom bij weer een opwindend livestream-evenement dat met trots wordt aangeboden door Arrive Alive en Burnshield. We vroegen het publiek om al hun brandwondengerelateerde vragen in te dienen via social media, die we in dit interview zullen beantwoorden. We verwelkomen de man die Burnshield gaat grillen, de heer Johan Jonck van Arrive Alive Zuid-Afrika. En in de hot seat, de directeur van Burnshield, de heer Joel Levy.”

Overzicht van Burnshield

“Vanuit het perspectief van Arrive Alive denk ik dat de timing perfect is. Gisteren hebben we nogal wat verkeersongevallen gehad in Zuid-Afrika en bij twee van die verkeersongevallen stonden de voertuigen in vlammen en waren ze uitgebrand. We vinden vaak brandwonden door vurige verkeersongevallen. “

Vraag: Joel, heel erg bedankt dat je hiervoor bij me bent gekomen. Kunt u ons misschien om te beginnen een korte achtergrond geven over Burnshield, het bedrijf, hoe alles begon en uw aandachtsgebieden?

Antwoord: Burnshield is dus 30 jaar geleden begonnen. De belangrijkste reden was dat we ontdekten dat er behoefte was aan een goede, eenvoudige en effectieve behandeling van brandwonden. Er waren veel opvattingen over wat je wel en niet moest doen voor brandwonden, en ik denk dat iedereen iets op de brandwond doet om het beter te maken, en niet slechter.

Dit leidt er vaak toe dat de uitkomst van de brandwond in feite niet effectief is, dus hebben we besloten om aan brandwondverband te doen. Een op water gebaseerd verband voor brandwonden dat verkoelt en kalmeert, wat pijnverlichting en schokvermindering biedt en de infectie minimaliseert. Hier zijn we 30 jaar geleden mee begonnen, het productassortiment heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld vanuit een kwaliteitsoogpunt. De basis van de gelsamenstelling is consistent gebleven.

Het assortiment heeft zich ontwikkeld, de kwaliteit van de buitenverpakking is verbeterd en natuurlijk hebben we altijd onze focus behouden op alle internationale accreditaties die vereist zijn.

Onze focus is gebleven op de spoedeisende hulp voor brandwonden en hoe deze zeer snel en effectief te behandelen zijn, of je nu een gekwalificeerde traumazuster, traumadokter, of huisvrouw bent. Wij hebben een simpele boodschap: doe de verbandmiddelen zo snel mogelijk aan, koel en kalmeer en bied verlichting aan de patiënt.

Het internationale bereik van Burnshield

Vraag: We kunnen zeggen dat Burnshield een trots Zuid-Afrikaans succesverhaal is. Naar hoeveel landen exporteert u en hoeveel andere landen gebruiken Burnshield?

Antwoord: Burnshield wordt in Zuid-Afrika geproduceerd. We krijgen vaak de vraag “zijn wij de vertegenwoordiger voor Burnshield?”. Burnshield wordt al 30 jaar geproduceerd in Johannesburg in Zuid-Afrika. Wij leveren uiteraard aan de lokale markt in alle aspecten van de lokale markt en exporteren nu wereldwijd naar 44 landen.

Misvattingen over de behandeling van brandwonden

Vraag: Er zijn veel misvattingen over de behandeling van brandwonden. Wat zou u beschouwen als de grootste misvattingen? Ik weet dat veel mensen zeggen: “Je moet je arm onder water of stromend water houden als je een brandwond heb”. Zijn er specifieke risico’s? Is het altijd veilig?

Antwoord: Goed koel stromend water is het principe van koelen en de Burnshield-formulering die 96% water bevat, ondersteunt eigenlijk het feit van koelen.

We brengen de waterbron in de vorm van Burnshield-gel naar de patiënt. We koelen dus niet te veel af, we koelen alleen het getroffen gebied en zorgen ervoor dat de patiënt pijnverlichting, schokvermindering en infectiecontrole krijgt. En we nemen de mythen van de oliën en vetten weg. Veel mensen zullen je vertellen dat Coca-Cola, gecondenseerde melk, tandpasta, volle room, honing, aardappelschillen, chilipoeder enz. helpen tegen brandwonden.

Dit zijn allemaal mythes die rond gaan. Er zijn veel redenen waarom we geen voorstander zijn van het gebruik van deze producten. Ze sluiten de warmte af, houden de warmte in de wond vast en laten de warmte niet uit de wond verdampen. Daardoor blijft de brandwond zich ontwikkelen, de warmte blijft in de wond. De schade die normaal wordt toegebracht wordt nu verergerd omdat dat soort producten niet ideaal zijn voor de behandeling van brandwonden.

Verschillende soorten brandwonden

Vraag: Als we aan brandwonden denken, denken we normaal gesproken aan vuur, maar er zijn veel verschillende soorten brandwonden. Kunt u misschien de verschillende soorten brandwonden die u aantreft uitleggen en is Burnshield effectief voor al die soorten brandwonden?

Antwoord: We zien dat de meeste brandwonden veroorzaakt worden door hitte, door directe vlammen, heet water, stoomverbrandingen enz. 70% van de brandwonden in Zuid-Afrika zijn huishoudelijk. 50% van de brandwonden wereldwijd is huishoudelijk, dus een groot deel van de brandwonden gebeurt thuis. Dus wat je geneigd bent te ontdekken, is dat je voor de meeste hittebrandwonden: vlammen, vuur, heet water, stoom, brandwonden, elk Burnshield-product kunt gebruiken.

De twee uitzonderingen die we meestal specificeren of benadrukken, zijn elektrische en chemische brandwonden. Bij elektrische brandwonden is het advies om het protocol te volgen. Als eerst moet de stroombron uitgeschakeld worden. Als dit niet word gedaan en de patiënt word aangeraakt, zal jij zelf ook geëlektrocuteerd worden.

Schakel daarom eerst de stroombron uit. Verwijder de patiënt uit de buurt van die specifieke elektrische bron. Zoek naar de ingangs- en uitgangspunten voor die elektrische flits en vaak zal je merken dat mensen de fout maken, ze behandelen alleen de ingang en de uitgang. Bij elektrische verbranding moet je de in- en uitgang en alles daar tussenin behandelen. Dan behandel je het als een normale hittebrand.

Bij chemische brandwonden is het protocol om de patiënt door te spoelen om de chemische stof kwijt te raken, of het nu het zuur of de alkaline is die op zijn plaats zit – verwijder het, spoel het weg met wat stromend water. Extra tijd moet worden besteed aan de ogen in het gezicht. Dus normaal gesproken ongeveer 10 minuten vanaf alle normale brandwonden en een extra twee of drie minuten als het op het gezicht zit. Als je dat eenmaal hebt gedaan, gebruik je Burnshield zoals gewoonlijk.

De behandeling van wrijvingsbrandwonden

Vraag: Wat zijn wrijvingsbrandwonden precies? En zijn brandwonden door wrijving een van de redenen waarom Burnshield wordt geadviseerd voor motorrijders? En waarom zou Burnshield ook effectief zijn bij het behandelen van wrijvingsblessures?

Antwoord: Wrijvingsbrandwonden zijn een vorm van hittebrand, dus als je een ongeval op de weg hebt en het lichaam maakt contact met de teer, is de teer onwrikbaar, het is vast. Maar je hebt de neiging er overheen te glijden en een ernstige wrijvingsbrand of een slechte schaafwond te krijgen door het schrapen van het lichaam over dat specifieke oppervlak.

Als het om sportblessures gaat, komen de meeste bijvoorbeeld voor op harde oppervlakken en astroturf. Veel van deze verwondingen ontstaan doordat het lichaam over dat met rubber beklede oppervlak glijdt. Het veroorzaakt wrijving en je behandelt ze zoals je een normale warmtebrand zou doen. Als je merkt dat er een wrijvingsbrandwond optreedt, of het nu gaat om een motorongeluk of een sportblessure op het sportveld, behandel je deze zoals je normaal een warmtebrand zou behandelen. Wat je zult doen, als je kunt zonder verder gevaar voor de patiënt, probeer dan overtollig gruis, stof, kleine steentjes en zand te verwijderen dat zich in de wond zou hebben vastgezet, daarna breng je Burnshield direct aan op de huid.

Noodhulp in het eerste uur na een brand

Vraag: Als we het hebben over verkeersongevallen, noemen we het eerste uur altijd het gouden uur. Hoe belangrijk is dat eerste uur? Als je ziet dat iemand gewond is geraakt, is verbrand, wat moet je dan in dat allereerste uur doen?

Antwoord: Het eerste uur is altijd kritiek, sterker nog, de eerste 10 tot 15 minuten zijn belangrijk. Als je de brandwond verkeerd behandelt kun je de wond zeker verergeren, de brandwond gaat dieper en de wond wordt groter. Dus als je Burnshield in de eerste minuut tot 30 minuten aanbrengt, heb je de mogelijkheid om de warmte uit de wond te laten ontsnappen en zo de schade te minimaliseren.
Helaas kan Burnshield, afhankelijk van de aard van de verwonding of de omvang van de verwonding, het leven van die persoon soms niet redden. De verwondingen zullen veel te extreem zijn voor Burnshield om effectief te zijn, maar je zult tenminste wat verlichting geven aan die specifieke patiënt.
.

Maar over het algemeen zijn de meeste brandwonden oppervlakkig of gedeeltelijk van dikte, wat de oude eerste en tweedegraads brandwonden zijn. Als je ze op de juiste manier behandelt, als je koud stromend water gebruikt of als je Burnshield beschikbaar hebt om direct ter plaatse te gebruiken, zijn de resultaten over het algemeen veel groter in het voordeel van de patiënt dan wanneer je de patiënt helemaal niet zou laten behandelen. Dus hoe eerder je Burnshield gebruikt, hoe effectiever het wordt.

De noodzaak om een arts te raadplegen voor medische behandeling

Vraag: Ik weet dat ouders en leerkrachten normale kleine brandwonden kunnen behandelen, maar wat zijn de tekenen dat je medisch advies nodig hebt en dat je voor meer behandeling naar een dokter of ziekenhuis moet?

Antwoord: Als je kijkt naar enkele van de brandwonden die thuis plaatsvinden, zijn het over het algemeen oppervlakkige tot gedeeltelijke brandwonden. Het kan ernstige zonnebrand zijn, je kan van je fiets vallen, brandwonden krijgen door wrijving, heet water, stoom, vuur en vlammen. Die brandwonden worden meestal behandeld of kunnen thuis worden behandeld met Burnshield.

De tekenen van een eerstegraads brandwond zijn de normale roodheid van de wond en er kan wat blaarvorming optreden. Als het gaat om een secundaire brandwond, zullen er zeker blaren verschijnen, en je zult ook aan de aard van de brandwond de intensiteit zien van de warmte die in de brandwond zelf wordt vastgehouden. Normaal gesproken zou met het aanbrengen van Burnshield, na de eerste 30 tot 40 minuten, de warmte uit de wond zijn verdwenen en daarom zou de progressie van de brandwond zijn gestopt. Nu behandel je alleen de wond die wordt veroorzaakt door hitte, vlammen of stoom of verbranding. Dat zijn dus de twee belangrijkste kwesties.

Natuurlijk is de brandwond over de volledige dikte, de oude derdegraads brandwond, meestal verkoold of zwart geworden en minder pijnlijk omdat alle zenuwuiteinden nu zijn vernietigd. Als je merkt dat de patiënt zichzelf met dat niveau van verbranding presenteert, zonder veel op pijnreacties te reageren, kan je zien dat alle zenuwuiteinden zijn vernietigd. Het is een teken om die patiënt echt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te krijgen.

Wanneer moet je de verschillende Burnshield-producten gebruiken

Vraag: Er zijn verschillende Burnshield-producten verkrijgbaar. Kunt u uitleggen wat het verschil is tussen de Burnshield-verbanden en de Burnshield-hydrogel, en wanneer zou u elk van deze producten gebruiken?

Antwoord: Als het gaat om eerste hulp in het algemeen, omvatten de kits die we produceren vier basisfactoren: snijwonden, brandwonden, bloeding en reanimatie.
Dus als je kijkt naar het brandwondenaspect waar Burnshield bij betrokken is, is het verband het eerste product bij uitstek. Je moet reageren op elke brandwond, elke wond die is ontstaan als gevolg van een incident, waarbij de bescherming van de huid is vernietigd. Wanneer je het verband over de wond aanbrengt, bedek en bescherm je niet alleen de wond, je beschermt ook alles van buitenaf dat in de wond komt. Het beperkt dus de groei en de kolonisatie van bacteriën op die specifieke plek. Het houdt de brandwond erg vochtig en bedekt.

Het verband is dus nog steeds het belangrijkste product dat op de brandwond moet worden gebruikt. De hydrogel spray kan in 3 verschillende scenario’s worden aangebracht:.

1) De “moeilijk bereikbare” gebieden. Deze omvatten achter de oren, op de plooi van de neus, onder de armen, in de liesstreek.
Dit zijn moeilijke plekken om een brandwondverband aan te brengen. Dus als het nodig is, kan je de hydrogel op dat getroffen gebied spuiten. Zolang de gel contact maakt met de wond, begint de koeling.

2) De sprays kunnen worden aangebracht op gebieden met ernstige zonnebrand.

3) De hydrogel spray wordt ook gebruikt om de verbanden te hydrateren. Als je het verband op de wond aanbrengt en er wordt een enorme hoeveelheid warmte in de wond vastgehouden, kan het verband eerder uitdrogen dan later, aangezien het verband een verband op waterbasis is.
je kunt de spray gebruiken om het verband te hydrateren en hetzelfde verband blijven gebruiken zolang het verband niet beschadigd of vuil is.

Samenwerking tussen Burnshield en medische nooddiensten

Vraag: Krijgen de paramedici of eerstehulpverleners een specifieke training over het behandelen van brandwonden en het gebruik van uw product en brandgels?

Werk je in ziekenhuizen bijvoorbeeld nauw samen met specifieke brandwondenafdelingen? Hoe verkrijgt Burnshield de producten en de technologische vooruitgang en verbrandingstechnologie? Kan het grote publiek er gerust op zijn dat degenen die hen behandelen precies weten wat ze moeten doen?

Antwoord: Dat is een professioneel standpunt. Alle paramedici, traumatieverpleegkundigen, bedrijfsgezondheidsverpleegkundigen, we hebben het geluk in Zuid-Afrika dat dit zeer bekwame en hoogopgeleide professionals zijn. Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen 30 jaar met een aantal van hen samen te werken en ik moet zeggen dat het niveau van verpleging en het niveau van trauma en noodadvies dat in dit land wordt gegeven, echt uitstekend is.

We leren dus echt van de kwaliteit van die professionele mensen. Vanaf het begin, toen we met Burnshield begonnen, hebben we uitgebreide bijscholing in ziekenhuizen tot trauma-eenheden en spoedeisende zorg gevolgd. We hebben trainingen gegeven aan ambulancediensten en ambulancecolleges. Naarmate de jaren vorderden, is Burnshield, een standaard geworden voor brandwondenzorg.

Het niveau van updates dat nu vereist is, is dus veel minder dan in het begin. Maar we sturen wel informatie, we onderhouden in alle stadia onze band met de professionele sector. Vanuit het oogpunt van de consument stellen we via onze sociale media zeer basale, eenvoudige en goede informatie beschikbaar over wat je wel en niet moet doen bij brandwonden als die verwondingen zich voordoen.We delen informatie over wat je wel en niet kan doen, wie je moet bellen, welk alarmnummer je moet bellen en waar het product verkrijgbaar is.

Algemeen bewustzijn van brandwonden onder Zuid-Afrikanen

Vraag: Gelooft u dat het grote publiek zich voldoende bewust is van de veiligheid om altijd een EHBO-doos in hun auto te hebben? Is de noodzaak om bij elk huis een EHBO-doos te hebben iets waar we veel meer bewustzijn van moeten creëren?

Ik weet dat je onlangs een hele mooie animatie hebt ontwikkeld over de behandeling van brandwonden. Als we richting de feestdagen gaan, vinden we altijd veel brandwonden, vooral in onze informele nederzettingen. Is er veel meer bewustwording nodig over de behandeling van brandwonden in Zuid-Afrika?

Antwoord: Educatie en bewustwording zijn een continu aspect van wat we doen. Dus wanneer we met u kunnen samenwerken (Arrive Alive), stuurt dit een zeer belangrijke boodschap naar zoveel verschillende mensen. Dus dat aspect van ons bedrijf is iets waar we hard aan werken en we zorgen ervoor dat we in elk stadium veel informatie geven die zeer relevant is voor het grote publiek.

Als het om een EHBO-doos gaat, is het ironisch dat de meeste mensen een EHBO-doos of een brandwondendoos kopen als het incident al heeft plaatsgevonden. Ze zijn daar zelden op voorbereid en zullen geneigd zijn iets te kopen als het incident of ongeval al heeft plaatsgevonden.

Dus de informatie om te onderwijzen, om mensen bewuster te maken, is aan de gang. Het is 100% correct wat u zegt. Het publiek moet meer bewust worden gemaakt van veiligheid. Ze moeten begrijpen dat ongelukken niet alleen andere mensen overkomen, maar iedereen. Als u ze zou kunnen voorkomen, heeft u geen ambulancediensten en spoedeisende hulp nodig. Ongelukken zijn die onvoorziene omstandigheden waarop we niet zijn voorbereid.

Dus hoe meer informatie, hoe meer de beschikbaarheid van het product voor het publiek toegankelijk wordt gemaakt. We hebben onze kits beschikbaar in de grote verkooppunten. Goed geprijsd. Goed gevuld. Goede inhoud en heel gemakkelijk en direct beschikbaar voor alle mensen die ze nodig hebben.

Brandwonden en hyperthermie

Vraag: Wat is de relatie tussen brandwonden en het risico op onderkoeling?

Antwoord: Hyperthermie is een vraag die ik al 30 jaar heb als verkoper en promotor van Burnshield. Het komt bij elke gegeven gelegenheid over en het is erg moeilijk om onderkoeling te scheiden van de brandwond zelf. Het aantal doktoren dat ik heb gesproken, heeft me altijd een zeer goed en gedegen advies gegeven, zeker de traumadokters hier in Zuid-Afrika en sommige daarbuiten. Het eerste advies is om de brandwond te behandelen, niet de patiënt. Vanwege de grootte van het verband dat u kiest, zal het alleen dan effectief zijn in dat deel van het lichaam.

Vroeger werd daarom aangeraden om de patiënt met zoveel mogelijk water te bedekken. Dus als je een ernstige brandwond hebt alleen aan de arm of op de borst en je de patiënt met een enorme hoeveelheid water bedekt, vergroot je het risico op onderkoeling, terwijl je met Burnshield alleen het getroffen gebied bedekt en daardoor verkleint het risico op onderkoeling. Een belangrijk aspect is dus om de brandwond te koelen, niet de patiënt.

Het tweede aspect in elke triagesituatie, ze vertellen je altijd dat je het ergste eerst moet behandelen. Dus als iemand een brandwond heeft en niet kan ademen, heeft het geen zin de brandwond te behandelen. De juiste manier en de prioriteit is om de luchtwegen te openen, ervoor te zorgen dat de patiënt kan ademen en vervolgens de patiënt te behandelen voor de brandwonden. Bij onderkoeling is het hetzelfde verhaal, je behandelt de patiënt voor de brandwonden en je pakt de onderkoeling zo goed mogelijk aan, en daarna zijn er vele methoden en manieren om het risico op onderkoeling te beheersen.

Joel Levy van Burnshield over Awareness en samenwerking met Arrive Alive

Ik denk dat het belangrijk is om samen te werken met Arrive Alive om deze vragen te beantwoorden en mensen gemoedsrust te geven dat het behandelen van de brandwond, of het nu in een fabriekssituatie is of thuis, heel eenvoudig is en door Burnshield te gebruiken. Met de middelen van burnshield voor de eerste fase brandwonden, kunt u de omvang van de schade minimaliseren wanneer deze optreedt.

Vragen van het publiek

De volgende vragen kwamen van onze online platforms

Vraag: Kan ik Burnshield op elk type brandwond gebruiken? En hoe lang moet ik Burnshield laten zitten?

Antwoord: Ten eerste: hoelang laat je Burnshield zitten? Burnshield wordt de eerste 24 uur voorgeschreven. Het eerste afkoelende aspect is binnen het eerste uur, daarna houd je de brandwond vochtig en bedekt en beheers je de infectie. Dat is de basis van wat Burnshield doet. Nogmaals, als je na die tijd merkt dat de wond eruitziet alsof hij geïnfecteerd is en erger wordt, moet je medische hulp inroepen. Je kunt Burnshield de eerste 24 tot 36 uur gebruiken.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat de brandwond is genezen?

Antwoord: Hoe lang het duurt voordat de wond genezen is, hangt af van de ernst van de brandwond. Iedereen reageert heel anders. Daarom denk ik dat als je het aan een professional vraagt, ze liever iemand behandelen met een zwaar beschadigde vinger dan een brandwond. De brandwond kan binnen een half uur tot drie uur veranderen. Het is belangrijk om de progressie van een brandwond te begrijpen. Als je het onbehandeld laat, kan het heel snel overgaan van een eerste graad naar een tweedegraads brandwond en dat brengt andere complicaties met zich mee. Ons advies is altijd eerst Burnshield te gebruiken. Het eerste uur is het afkoelende aspect. Daarna houdt u de brandwond vochtig en houdt u de infectie onder controle.

Vraag: Kunt u aangeven welke verbanden het meest geschikt zijn voor waar de brandwond zich bevindt?

Antwoord: De constructie van de Burnshield-reeks is altijd heel eenvoudig geweest. We proberen het aantal producten dat we hebben tot een minimum te beperken om ervoor te zorgen dat ze zeer effectief zijn. Wat we besloten te doen, is ervoor te zorgen dat we alleen een assortiment produceren dat geschikt is voor elk lichaamsdeel. Het hangt dus af van de grootte van de brandwond. We hebben de basisverbanden voor brandwonden van 10 cm x 10 cm, 20 cm x 20 cm en 60 cm x 40 cm.

Veel mensen categoriseren deze als klein, middelgroot en groot. Om een voorbeeld te geven: als je een verband hebt van 10 cm x 10 cm, is het meer geschikt voor kleine brandwonden. Het verband van 20 cm x 20 cm voor middelgrote brandwonden, handen en gezicht, en het verband van 60 cm x 40 cm is voor brandwonden op grote oppervlakken. Het totale hoofd- en nekgebied, rug en borst en kleine kinderen kunnen in het grote verband worden gewikkeld. Een goed punt om te onthouden is hoe we brandwonden classificeren vanuit het oogpunt van het publiek. Niet te diepgaand, maar qua oppervlakte, hoe groot is de brandwond? Dit wordt lichaamsoppervlakte (BSA) genoemd.

Vraag: Wat is het verschil tussen een tweedegraads en een derdegraads brandwond?

Antwoord: Een tweedegraads brandwond is wat je een diepe gedeeltelijke brandwond noemt. Dit wordt rood, zal onmiddellijk blazen en is buitengewoon pijnlijk. En het is de enige brandwond die, indien niet correct behandeld, gemakkelijk kan evolueren naar een brandwond van volledige dikte (brandwond van de derde graad). De reden waarom het zo pijnlijk is, is omdat alle zenuwuiteinden nog steeds zichtbaar zijn. Het is bijna alsof je een vulling in je mond hebt of een gat in je tand, wanneer warm of koud water over dat specifieke gebied gaat is het zeer pijnlijk omdat alle zenuwuiteinden zichtbaar zijn. Dit is vergelijkbaar met brandwonden.

Het is dus een beetje ironisch dat als je de pijn nog kunt voelen, de brandwond niet zo diep is. Wanneer je tot een volledige verbranding komt, is het normaal verkoold en zwart gemaakt en met littekens bedekt en zijn alle zenuwuiteinden vernietigd plus het onderliggende weefsel en de vetlagen zijn vernietigd. De grootste indicator is dat er geen pijn is. Dat is dus altijd een goede indicatie of je die persoon echt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moet. Minder pijn toont aan dat de diepte van de brandwond veel ernstiger is.

Vraag: Gebruik je voor een derdegraads brandwond de hydrogel of het verband?

Antwoord: Het is niet zozeer de classificatie van de brandwond. Het is meer de situatie van de brandwond. Waar bevindt de brandwond zich? Als je het verband op het getroffen gebied kunt aanbrengen, is het verband het eerste product bij uitstek.
De hydrogel wordt het best gebruikt voor de moeilijk bereikbare plaatsen of om het verband te rehydrateren.

Vraag: Mijn zoon is verbrand door een hete plaat, dus ik heb Burnshield gebruikt. Ik verwijderde de Burnshield en ik zag dat het bloeden. Ik weet niet wat ik moet doen.

Antwoord: Het hangt ervan af hoe lang ze het verband in eerste instantie hebben aangehouden, rekening houdend met het feit dat Burnshield een hydrogel, nat verband op waterbasis is. Houd er rekening mee dat het uitdroogt. In de zomer gaat de dressing door de buitentemperatuur korter mee dan in de winter.

Dus misschien hield ze de dressing te lang aan. Daarom had het verband zich bij het verwijderen van het verband aan de wond gehecht en daarom had het bij het verwijderen van het verband een deel van de huid weg kunnen trekken van die specifieke wond die vervolgens de bloeding veroorzaakte. Ik denk niet dat het verband de bloeding heeft veroorzaakt. Ze heeft het waarschijnlijk te lang laten zitten en had het verband binnen de eerste 24 uur moeten vervangen.

Vraag: “Ik heb een schoonheidssalon en bied een” plasma-pen “aan die brandwonden veroorzaakt. Wat moet ik gebruiken om littekens te behandelen, te genezen en te voorkomen? “

Antwoord: Burnshield in zijn huidige vorm is geen littekenbeheersingsproduct. Maar wat het zal doen, het zal de omvang van de schade minimaliseren.
Natuurlijk zou je minder schade moeten hebben en daarom zou je minder littekens moeten hebben, maar bij iedereen verschilt dit. Burnshield moet worden gebruikt om de schade te minimaliseren en momenteel zijn er littekenbeheersingsproducten beschikbaar die goed gedocumenteerd zijn en die vervolgens moeten worden gebruikt om het litteken te behandelen. Normaal gesproken behandel je het litteken ongeveer twee tot drie weken na de verbranding.

Vraag: Is zweet slecht voor een brandwond?

Antwoord: Elke verbranding geneest beter in een vochtige omgeving en door de natuurlijke reactie van het lichaam te activeren, worden de zweetklieren geactiveerd om vocht te produceren. Het is de activering van de zweetklier die belangrijk is, omdat dat het verbrandingsgebied vochtig houdt in plaats van het zweet zelf.
Dus als je overtollig vocht op de wond hebt, zou dit geen probleem moeten zijn. Het is in feite de natuurlijke reactie van het lichaam dat de zweetklier actief is en dat is eigenlijk een goede zaak.

Vraag: Kan Burnshield bovenop een blister worden aangebracht?

Antwoord: Burnshield kan bovenop de blister worden aangebracht, waarbij je er rekening mee houdt dat alles onder de blister steriel is.
Het is de natuurlijke bescherming van het lichaam. Dus zodra je iets warms aanraakt, vormt het lichaam in sommige gevallen een blaar als bescherming. Alles onder de blister is steriel en daarom moet je de blister intact laten.
Laat de paramedici of de traumazusters op de spoedeisende hulp beslissen wanneer ze de blaar breken en hoe ze deze daarna behandelen.
De eerste reactie op iedereen is om de blister intact te laten, het Burnshield-verband aan te brengen of over de blister te spuiten en de patiënt indien nodig naar het ziekenhuis te brengen of de behandeling thuis voort te zetten.

Vraag: Moet Burnshield in de koelkast worden bewaard?

Antwoord: Burnshield is niet vereist of gespecificeerd om in uw koelkast te worden bewaard. De optimale temperatuur om koel water toe te passen op een brandwond is tussen de 15 en 19 graden en daarom is de gelformulering van Burnshield, de dikte van de gel, de manier waarop we het produceren en de manier waarop het moet worden bewaard niet vereisen dat het in de koelkast wordt bewaard.
Als je het in de koelkast legt, zal het waarschijnlijk koud zijn als je het op een open wond aanbrengt. Burnshield moet worden bewaard bij normale kamertemperatuur. Geopend en aangebracht zoals aangegeven.

Vraag: Waar kunnen we Burnshield vinden?

Antwoord: Burnshield is voor de consument verkrijgbaar in de meeste grote verkooppunten. De meeste apotheken en winkels zullen het beschikbaar hebben als een individueel verband, gel of in een EHBO-doos. En voor de professionele kant is het beschikbaar in alle openbare en particuliere ziekenhuizen. Natuurlijk is Burnshield ook te bestellen via onze eigen webshop.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vereist veld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke 4 weken informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy statement.