Bij Arvem verkopen wij ook producten van het merk Laerdal. Deze producten zijn vooral van toepassing bij reanimatie trainingen zoals bijvoorbeeld een reanimatiepop of een AED trainingsysteem.

Laerdal

Laerdal is in 1940 opgericht als bedrijf dat kinderboeken publiceerde en speelgoed maakte met als doel “kindervreugde”. In de jaren hierna werden er in 100 verschillende landen meer dan 100 miljoen Laerdal Tomte-auto’s verkocht. De Laerdal Anne-poppen werden populair in Europa.

Het pionierswerk op het gebied van zacht plastic werd later gebruikt om de eerste oefenpop voor reanimatietraining te maken, wat de richting van het bedrijf veranderde.

De behoefte aan een levensechte oefenpop om het nieuwe concept mond-op-mondbeademing te trainen, heeft ervoor gezorgd dat de oprichters in 1960 Resusci Anne hadden ontwikkelt.

Momenteel zijn er meer dan 300 miljoen mensen die een reanimatietraining hebben gevolgd, en de meesten hebben dit op rescusci Anne geleerd. Er zijn naar schatting ten minste 2 miljoen levens gered, en dat worden er steeds meer.

Laerdal zet zich in voor haar missie “levens helpen redden” door reanimatie, patiëntenzorg en internationale gezondheidsinitiatieven te verbeteren. Producten en programma’s van Laerdal worden verspreid over de wereld gebruikt door vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en defensie.

Laerdal foundation

De Laerdal Foundation is opgericht om het onderzoek naar best practices en het in praktijk brengen van acute geneeskunde te ondersteunen. Tot op heden heeft de stichting 1 800 internationele onderzoeksprojecten ondersteund met meer dan 40 miljoen dollar aan financiële middelen.

Laerdal Global Health

Laerdal Global Health (LGH) is een non-profit bedrijf dat zich inzet voor het redden van levens van moeders en pasgeborenen in lagelonenlanden. Dankzij wereldwijde samenwerkingen met professionele organisaties en organisaties in de gezondheidszorg, ontwikkelt LGH betaalbare trainingsoplossingen die een grote impact hebben.