Maak kennis met onze leveranciers

Bij Arvem bieden wij veel verschillende producten aan van verschillende merken. Meer dan 15.000 producten zitten in ons uitgebreide assortiment van verbandmiddelen, kleding voor hulpverleners (o.a. EHBO, ambulance, verpleegkundigen etc.) medisch apparatuur, instrumentarium, verbruiksartikelen en disposables. Wij selecteren producten van hoge kwaliteit merken, dit zijn merken zoals: Burnshield brandwondenverzorging, Noba wondverzorging, AGA medisch meubilair, Crings kleding, Ambu, Leardal, BD, Riester, Lifepak, Rescue trade, Cederroth en Eyeaid. In deze blog lees je over alle verschillende leveranciers en wat hun merk zo succesvol maakt en van hoge kwaliteit.

Burnshield

Brandwonden behoren tot de meest ernstige letsels welke de mens kunnen overkomen. Een adequate eerste hulpverlening kan daarbij de ernst van de verwonding beperken en daardoor de schadelijke gevolgen op termijn verminderen.

Met stromend leidingwater kunnen we de mix van deze processen heel goed waarborgen maar het gebruik van stromend water kent ook enkele praktische problemen. Transport van het slachtoffer is niet mogelijk en wanneer de temperatuur van het water niet goed is, dan kan dit zelfs méér schade en pijn veroorzaken.

Door gebruik te maken van Burnshield producten worden de praktische problemen opgelost terwijl de positieve gevolgen van het stromende water behouden blijven.

De basis van de Burnshield producten is een hydrogel welke voor 96% uit water bestaat, waaraan enkele andere bestanddelen zijn toegevoegd waaronder Tea Tree-olie. Als drager is voor een foamkompres gekozen welke volledig doordrenkt is met deze gel. Hierdoor ontstaat een product met de volgende eigenschappen:

 • Onmiddellijk pijnstillend effect
 • Gecontroleerde hitte afvoer vanuit de wond (koelen)
 • Vermindering van oedeemvorming
 • Hecht niet aan de wond
 • Een steriele en antibacteriële werking
 • Beïnvloedt de wonddiagnose niet
 • Bevorderd de bloeddoorstroming

De Burnshield brandwondproducten zijn in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Voor elke toepassing is een ander afmeting werkzamer. Voor kleine brandwonden kan een “Blot” of “spray” al snel voldoende zijn. De hydrogel brandwondenspray is leverbaar in 2 formaten; 75ml en 125ml, ook is een 125ml bij vulling verkrijgbaar. Voor thuis of onderweg zijn kleine flacons van 10 en 25ml leverbaar.

Voor tweede en derdegraads brandwonden adviseren we om de brandwondkompressen te gebruiken. Afhankelijk van de grootte van de brandwond zijn er afmetingen beschikbaar vanaf oplopend van 10 x 10 cm. Voor professionals zijn er grote afmetingen beschikbaar tot zelfs complete dekens van 1 x 2 m.

Ook beschikt Burnshield over een lijn zonnebrand producten en Aftersun onder de noemer: SOLACE. Deze producten bevatten veel ingrediënten die de hydrogel ook bevatten waardoor deze goed te gebruiken zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Ook beheert Arvem het Centrale Europese Magazijn van Burnshield die gevestigd is in ons pand, dit zorgt ervoor dat wij deze producten snel kunnen uitleveren.

Nobamed

NOBA is hét merk als het gaat om verbandmiddelen. Arvem importeert via eigen import kanalen vanuit Duitsland o.a. NOBA® -verbandmiddelen & disposables. NOBA® behoort tot de top drie van Duitse leveranciers van verbandmaterialen. Deze positie hebben zij weten te behalen door:

 • Een hoge en constante kwaliteit
 • Uitmuntende prijsstelling
 • Een breed pakket
 • Altijd innovatief bezig zijn

Sinds 1958 wordt het niet-klevende verbandmateriaal verkocht onder het handelsmerk NOBA®. Dit handelsmerk heeft betrekking op het assortiment gaasproducten en alle verschillende soorten verband (inclusief samenhangende verbanden) en ander verbandmateriaal. Door jarenlange ervaring op het gebied van gaasproducten is Noba uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders. Jaarlijks verlaten ongeveer 500 miljoen gaasproducten, in steriele en niet-steriele presentatie hun faciliteiten. Naast een breed gevarieerd en doordacht productassortiment hebben ze ook voldoende flexibiliteit om op aanvraag speciale producten te vervaardigen.

Van een eenvoudig fixatieverband tot het uitgekiende samenhangende langgerekte verband, Noba’s productassortiment omvat alle gangbare verband- en verbandtypes. Verder bieden ze speciale verbanden aan voor bepaalde indicaties. Van OK-jassen tot maskers, handschoenen en hoezen, Noba biedt alle producten die nodig zijn voor een effectieve infectiepreventie in de operatiekamer. De producten hebben zich ook goed bewezen in gebieden met een hoog risico op infectie, zoals intensive care-afdelingen en medische laboratoria.

Ruda valt ook onder het merk Noba en zijn vooral zelfklevende producten zoals zelfklevende pleisters, fixatietapes en filmverbanden. Deze worden aangeboden onder het handelsmerk RUDA®. Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in zelfklevende producten beschikken de klanten over een modern assortiment zelfklevende pleisters. Van de klassieke fixatiepleister met zinkoxidelijm tot het hypoallergene transparante folieverband, het assortiment bevat meer dan 200 bewezen artikelen.

Het handelsmerk RIBO® verwijst naar noba’s incontinentieproductlijn, variërend van een eenvoudig nonwoven servet tot lakens en moderne hoogwaardige incontinentiebroekjes. Noba’s ultramoderne precisiefaciliteiten bieden een compleet incontinentieprogramma voor kinderen en volwassenen. Het hulpbronnen besparende gebruik van hoogwaardige materialen en milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke verpakkingen zorgen voor een krachtig en betrouwbaar toevoersysteem.

Enkele doelgroepen waar NOBA -verbandmiddelen voor levert zijn:

 • Algemene chirurgie
 • Dialyse
 • Eerste hulp
 • Gynaecologie
 • KNO
 • Oogheelkunde
 • OK (ook X-Ray verband)
 • Orthopedie
 • Urologie
 • Diergeneeskunde

Riester

Bij Riester begrijpen ze de behoeften en uitdagingen van de klanten in de dagelijkse medische routines. Het doel is om wereldwijd zorgverleners te ondersteunen bij het behandelen van patiënten. Door innovatie, geavanceerde technologie en de toewijding tot uitmuntendheid zorgt Riester voor een hoge standaard voor hun diagnostische apparatuur.

Rudolf Riester GmbH werd in 1948 in Jungingen, Duitsland, in 2007 overgenomen door Halma plc. Hierdoor veranderde het bedrijf van een familiebedrijf in een multinationaal bedrijf. Tegenwoordig is Riester een van de toonaangevende productiebedrijven van diagnostische apparaten voor primaire en ziekenhuiszorg die zijn producten wereldwijd distribueert naar meer dan 150 landen. Prestatie, innovatie en klanttevredenheid zijn de kernwaarden van Riester. Deze zijn geïntegreerd in alle aspecten van de dagelijkse zakelijke routine.

Bij Riester wordt innovatie gestimuleerd door tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van diagnostische apparaten te combineren met out-of-the-box en innovatief denken.

Riester is altijd bereid om nieuwe technologieën te verkennen en innovatieve toepassingen te creëren. Als gevolg daarvan bevinden zij zich in de uitstekende positie dat ze elk jaar innovatieve producten kunnen lanceren, terwijl er nog steeds een goed gevulde productpijplijn voor de toekomst klaar staat.

Intern stelt Riester hogere normen dan vereist. Om aan deze uitzonderlijk hoge interne normen te voldoen, gebruikt Riester alleen hoogwaardige materialen van betrouwbare leveranciers en passen ze de nieuwste productiemethoden toe, waarbij elk product verschillende tussentijdse en laatste kwaliteitscontroles moet doorstaan. Al het productiepersoneel wordt deskundig getraind om afwerking en kwaliteit van wereldklasse te garanderen. Alle Riester producten worden geleverd met een minimale garantie van twee jaar.

De producten worden gedistribueerd vanuit het hoofdkantoor in Jungingen, Duitsland en de internationale dochterondernemingen in North Carolina, VS, Sao Paulo, Brazilië en Shanghai, China via een wereldwijd netwerk van gekwalificeerde distributiepartners.

Dit zorgt niet alleen voor een snelle levertijd, maar ook voor een hoog niveau lokaal advies en on-site service. De distributiepartners van Riester ontvangen een regelmatige, gerichte training in productkennis en -service om iedereen een service van wereldklasse te bieden die past bij kwaliteitsproducten.

AGA Sanitätsartikel

AGA Sanitätsartikel GmbH is gespecialiseerd in de productie en distributie van medisch meubilair. Hun doel is om producten van hoge kwaliteit aan te bieden voor een veilige positionering van de patiënt tegen concurrerende prijzen. Innovaties worden ontwikkeld door hun technische afdeling met de betrokkenheid van gezondheidswerkers. Uit deze samenwerking zijn meerdere patenten aangevraagd.

AGA is fabrikant van medisch meubilair voor EHBO kamers tot operatiekamers. Alle toebehoren zijn van Duitse afkomst, wat betekent dat het van top kwaliteit is. Omdat alles op bestelling geassembleerd wordt garanderen we een levertijd van 4 tot 6 weken.

Er kan gekozen worden uit een heel groot scala aan kleuren voor de bekleding en een drietal kleuren voor de frames.

AGA levert zijn producten wereldwijd direct vanuit de Duitse vestiging. Producten welke zij leveren zijn o.a. röntgentafels, onderzoeksstoelen, flebologie tafels, cardiografie tafels, roestvrijstalen tafels en massagebanken.

AGA-producten worden gebruikt in dokterspraktijken, ziekenhuizen en verpleegfaciliteiten in heel Duitsland en Europa, evenals in het Midden-Oosten, in Afrika en Azië, Centraal / Zuid-Amerika, Canada en Australië. De distributie van de producten over de hele wereld gebeurt uitsluitend via leveranciers van medische apparatuur.

Rescue Trade

Rescue Trade OHG is een middelgroot familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de productie en wereldwijde distributie van eenmalige producten. Sinds 2004 worden hun producten gebruikt door hulporganisaties, reddingsdiensten, brandweerkorpsen, ziekenhuizen, ambulancediensten, medische praktijken, verpleeghuizen, luchtvaartmaatschappijen, bussen en treinen, luchthavenexploitanten, diverse openbare evenementen, politie en het leger.

Al ongeveer 15 jaar ligt de focus op kosteneffectieve en hygiënische alternatieven voor herbruikbaar wasgoed, zoals wegwerpdekens, wegwerplakens en wegwerpkussens. Rescue Trade biedt nu een selectie van meer dan 30 verschillende plafondtypes met verschillende vullingen, kleuren, gewichten en afmetingen.

Rescue trade levert producten zoals:

 • wegwerpdekens
 • wergwerpkussen
 • wegwerplakens
 • hygiëne producten
 • wegwerphandschoenen
 • ademhalingsbescherming

Laerdal

Laerdal is in 1940 opgericht als bedrijf dat kinderboeken publiceerde en speelgoed maakte met als doel “kindervreugde”. In de jaren hierna werden er in 100 verschillende landen meer dan 100 miljoen Laerdal Tomte-auto’s verkocht. De Laerdal Anne-poppen werden populair in Europa.

Het pionierswerk op het gebied van zacht plastic werd later gebruikt om de eerste oefenpop voor reanimatietraining te maken, wat de richting van het bedrijf veranderde. De behoefte aan een levensechte oefenpop om het nieuwe concept mond-op-mondbeademing te trainen, heeft ervoor gezorgd dat de oprichters in 1960 Resusci Anne hadden ontwikkelt. Momenteel zijn er meer dan 300 miljoen mensen die een reanimatietraining hebben gevolgd, en de meesten hebben dit op rescusci Anne geleerd. Er zijn naar schatting ten minste 2 miljoen levens gered, en dat worden er steeds meer.

Laerdal zet zich in voor haar missie “levens helpen redden” door reanimatie, patiëntenzorg en internationale gezondheidsinitiatieven te verbeteren. Producten en programma’s van Laerdal worden verspreid over de wereld gebruikt door vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en defensie.

De Laerdal Foundation is opgericht om het onderzoek naar best practices en het in praktijk brengen van acute geneeskunde te ondersteunen. Tot op heden heeft de stichting 1 800 internationele onderzoeksprojecten ondersteund met meer dan 40 miljoen dollar aan financiële middelen.

Laerdal Global Health (LGH) is een non-profit bedrijf dat zich inzet voor het redden van levens van moeders en pasgeborenen in lagelonenlanden. Dankzij wereldwijde samenwerkingen met professionele organisaties en organisaties in de gezondheidszorg, ontwikkelt LGH betaalbare trainingsoplossingen die een grote impact hebben.

physio control: lifepak

Physio-Control richt zich al meer dan 54 jaar op de noodhulpverlening en is een toonaangevende ontwikkelaar van producten voor het monitoren of behandelen van patiënten in medische noodsituaties. Physio-Control ontwikkelt technologieën en systemen die aan de unieke wensen van onze klanten voldoen. Zij bieden complete oplossingen bij acute hartproblemen. Alles staat in het teken van samenwerking met de klant: accessoires, disposables, instelbare energiedosering en informatiebeheer oplossingen voor het verzamelen van patiëntgegevens waarmee de patiëntenzorg kan worden verbeterd.

Physio-Control stelt bij het ontwikkelen van producten de wensen van de klant centraal: kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Zij houden ons aan strenge kwaliteits- en innovatienormen: goed is nooit goed genoeg als het gaat om apparaten die dagelijks in diverse noodsituaties worden gebruikt. Bij Physio-Control is men voortdurend bezig met het vernieuwen van de producten en klinische technologieën en het verbeteren van de processen. Tenslotte zijn onze klanten en hun patiënten daarvan afhankelijk.

De productlijn omvat de meest uiteenlopende producten: van AED’s voor ongeoefende hulpverleners en compacte, krachtige defibrillatoren voor ambulanceteams tot geavanceerde apparaten voor ALS-teams en het ideale apparaat voor op de reanimatiekar van een ziekenhuis.

ambu

Miljoenen patiënten en zorgprofessionals over de hele wereld zijn afhankelijk van de functionaliteit en prestaties van de producten van Ambu. Ze zijn toegewijd aan het verbeteren van de patiëntveiligheid en zijn vastbesloten om apparaten voor eenmalig gebruik te verbeteren.

De manifestaties van hun inspanningen variëren van vroege uitvindingen zoals de Ambu Bag ™ beademingsapparaat en de legendarische BlueSensor ™ elektroden tot de nieuwste baanbrekende oplossingen zoals de aScope ™ endoscoop – ‘s werelds eerste flexibele videoscoop voor eenmalig gebruik. Hun toewijding om hun klanten nieuwe ideeën en superieure service te bieden, heeft van Ambu een van de meest erkende medische bedrijven ter wereld gemaakt.

Sinds 1937 hebben baanbrekende ideeën hun werk gestimuleerd om efficiënte oplossingen voor de gezondheidszorg tot leven te brengen. Dit hebben ze in 3 vakgebieden verdeeld:

1.Visualisatie

Succesvol luchtwegbeheer kan het verschil maken tussen leven en dood.

Of je nu wordt geconfronteerd met een routine of een moeilijke luchtweg, een enkele longventilatieprocedure of een bronchoscopieprocedure aan het bed op de ICU, al ambu’s nieuwe generatie visualisatieapparaten voor eenmalig gebruik spelen een rol bij het helpen van de clinicus om succesvol te zijn.

2.Anesthesie

Met de innovatieve ontwikkeling van de eerste zelf opblazende beademingsballon, de “Ambu-zak” in 1956, veranderde Ambu voor altijd de geschiedenis van het redden van levens. Nu meer dan een halve eeuw later is Ambu nog steeds toegewijd aan de ontwikkeling van innovatieve producten die levens helpen redden en de workflow en het dagelijkse leven van de anesthesisten vereenvoudigen ten behoeve van de patiënten.

3.Patiëntbewaking en diagnostiek

In 1971 erkende een Deense ingenieur met de naam Jan Rasmussen de noodzaak om betrouwbare sporen uit biosignalen te halen. Sindsdien loopt Ambu voorop in het ontwerp en de ontwikkeling van hoogwaardige elektroden voor eenmalig gebruik voor nauwkeurige diagnose. Ambu biedt een compleet assortiment elektroden voor verschillende toepassingen.

crings

CRINGS kleding is een top product van Nederlandse makelij. Alleen de beste materialen worden gebruikt. CRINGS kleding wordt geproduceerd naar de Nederlandse en Europese standaard. Hulpverleners werken vaak onder moeilijke omstandigheden waardoor er hoge eisen gesteld worden aan hun kleding.

Het moet comfortabel zitten, inzetbaar zijn bij winter- en zomertemperaturen, meerdere functionaliteiten hebben en natuurlijk bijdragen aan de veiligheid van de gebruiker. CRINGS kleding is hierop een prima passend antwoord. CRINGS-kleding kenmerkt zich door hoge kwalificaties; comfortabel, kwalitatief hoogwaardig en het voldoet volledig aan de Europese normen (EN 471 en EN 343).

De service die wij onze klanten bieden is enorm hoog omdat wij kunnen beschikken over een kleine, volledig uitgeruste, confectie gevestigd bij ons magazijn. Hier kunnen wij de kleding desgewenst aanpassen, voorzien van logo’s (sealen of borduren) en op persoonsspecificatie inpakken.

Oorspronkelijk was de CRINGS- kleding ontwikkeld voor ambulancepersoneel in Nederland maar in de loop der jaren is ons pakket uitgebreid zodat wij nu ook leveren bij EHBO-diensten, GHOR, rode kruis in Nederland en diverse hulporganisaties in Duitsland en Zuid-Amerika. Omdat deze kleding ook intensief en veelvuldig gereinigd wordt is het zaak dat alle onderdelen waaruit de kleding is opgebouwd ook hiertegen bestand zijn.

Voor de CRINGS-kleding wordt daarom gebruikt gemaakt van:

 • stoffen welke hoge kleurechtheden hebben en nagenoeg niet krimpen
 • reflectiemateriaal dat zijn reflecterende waarde houdt, ook na vele wasbeurten
 • ritsen, knopen en drukknopen die goed bestand zijn tegen wassen en drogen

Het CRINGS-kleding pakket is voor de verschillende doelgroepen op de toepassing afgestemd. Zo zijn er parka’s, pilotjacks, werkhemden, pantalons, polo’s, polosweaters en nog veel meer.

bd

BD is een wereldwijd medisch-technologisch bedrijf met als doelstelling “Advancing the world of health” door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg. ​Het bedrijf is al meer dan een eeuw oud. Sinds de oprichting in 1897 door Maxwell Becton en Fairleigh Dickinson, zet het bedrijf zich dagelijks in om de klinische resultaten voor patiënten te verbeteren. Van laboratorium tot ziekenhuis, van huisarts tot thuiszorg, allen werken dagelijks met BD’s innovatieve oplossingen. ​

Om de transformatie van de gezondheidszorg wereldwijd te ondersteunen, worden producten, oplossingen, diensten en processen voortdurend verbeterd. ​

BD focust zich hierbij op drie pijlers, die consistent worden toegepast doorheen de dagelijkse werking:​

 • Verbeteren van de veiligheid van patiënten​
 • Verbeteren van de veiligheid van zorgverleners​
 • Verhogen van de efficiëntie in de gezondheidszorg​

BD maakt onder andere producten voor:

 • Diabetes care
 • Diagnostiek en microbiologie
 • Medische chirurgische systemen
 • infusie systemen
 • injecties

cederroth

Cederroth Eerste Hulp heeft oplossingen die het voor iedereen mogelijk maken eerste hulp te verlenen, zonder speciale vooropleiding. In het bijzonder vonden ze het belangrijk om hun producten eenvoudig en functioneel te maken. Cederroth heeft verschillende productgroepen waar zij producten voor maken

Stations

De stations zijn heel overzichtelijk en zo vormgegeven dat het juiste product eenvoudig en snel gevonden kan worden. De stations kunnen voor verschillende behoefte worden gebruikt, wat voor eenvoud en duidelijkheid zorgt. De stations hebben duidelijke illustraties en zijn eenvoudig bij te vullen, rode stickers geven aan wanneer een product op is en welk referentienummer het product heeft.

oogdouche

De oogdouche van Cederroth heeft een neutraliserend effect op spetters alkaliën en zuren en werkt eraan mee dat de pH-waarde van het oog wordt geneutraliseerd, wat sneller resultaat geeft dan met gewone fysiologische zoutoplossing. Het effect is in het algemeen sterker voor alkaliën dan voor zuren.

Pleisters

Salvequick pleisters en pleisterautomaten vormen een compleet en gemakkelijk te gebruiken systeem. Pleisters zijn gemakkelijk aan te brengen, flexibel en soepel te gebruiken. In de pleisterautomaat worden de pleisters er naar beneden uitgetrokken, op deze manier voorkomt men dat andere pleisters vuil worden of bebloed raken. Je vindt de pleisters altijd op hun plaats, klaar voor gebruik. De navullingen zitten muurvast waardoor verlies wordt voorkomen. Pleisternavullingen zijn er als plastic, textiel en blue detectable pleisters voor de levensmiddelenindustrie.

Navullingen

Met de navullingen kun je zaken die ontbreken in de eerstehulpstations, panelen, kast en First Aid Kits gemakkelijk aanvullen. Cederroth maakt onder andere producten voor bloedingen, brandwonden, oogletsel, verstuikingen, shock, ademhalingsproblemen, hygiënische toebehoren en andere hulpmiddelen.

Mobiele kits

Cederroth heeft innovatieve serie Mobiele kits voor mensen in beweging, bijvoorbeeld op werkplekken in de bouw, in de bedrijfsauto of voor persoonlijk gebruik, is er altijd een eerstehulpuitrusting ter plaatse, klaar voor gebruik. Mobiele kits zijn een goede aanvulling op de vaste stations om zo snel mogelijk bij de hand te hebben wanneer er een ongeluk gebeurt.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Voornaam:
    Tussenvoegsel:
    Achternaam:
*  reCAPTCHA code: