Het gebruik van de UltraMax SinusUltra

Een product uit ons assortiment wat van erg goede kwaliteit is, is de UltraMax SinusUltra. De UltraMax SinusUltra is een draadloos echografie apparaat met een A-stand OLED display. SinusUltra maakt de diagnose van sinusitis ( neusbijholte ontsteking) gemakkelijker en efficiënter dan het ooit geweest is. De user interface laat de gebruiker tijdens het onderzoek via de display de woorden lucht-, vloeistof- of CYSTE zien, op deze manier kan een diagnose vastgesteld worden. Hierdoor hoeven mensen niet naar het ziekenhuis om vast te stellen of ze een neusbijholte ontsteking hebben maar hebben ze snel een diagnose.

Productinformatie SinusUltra

OLED-display

De SinusUltra heeft een OLED-display. OLED is een afkorting die staat voor ‘Organic Light Emitting Diode’, een techniek die gebruikt wordt in beeldschermen.  Een OLED display is een beeldscherm dat gebruik maakt van een organisch materiaal dat licht uit kan stralen. Iedere pixel van het beeldscherm bevat dit organische materiaal en kan dus licht uitstralen.

Echografie

Een van de manieren om in het menselijk lichaam te kijken is echografie. Ofwel terugkaatsing van ultrageluid. Om een deel van het menselijk lichaam in kaart te brengen, wordt terugkaatsing van ultrageluid gebruikt. Op het beeldscherm is vervolgens een doorsnede te zien.

Belangrijke eigenschappen:
* Heldere en nauwkeurige OLED display
* Leerzaam gebruikersinterface voor nauwkeuriger onderzoek
* Vier geheugensleuven: twee voor maxillaire en twee voor frontale sinussen
* Draadloze gegevensoverdracht mogelijkheid naar PC

Moderne methode

In tegenstelling tot klassieke methoden voor het diagnosticeren van rhinosinusitis (SAF-radiografie of computertomografie-onderzoek), heeft het gebruik van dit echografieapparaat, waarvan de activiteit is gebaseerd op de methode van echografie, geen contra-indicaties. Vanwege de negatieve invloed op het lichaam worden radiologische onderzoeken niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en kinderen jonger dan drie jaar.

De echografieprocedure die door het SINUS ULTRA-apparaat wordt uitgevoerd, kan in geselecteerde gevallen de negatieve effecten van straling op het lichaam vervangen. Een ander voordeel van deze procedure is de mogelijkheid van meerdere onderzoeken die een zeer nauwkeurig onderzoek van de toestand van de sinusholten mogelijk maken, zodat de arts de behandeling direct kan aanpassen.

Werking Sinus Ultra

SINUS ULTRA is bedoeld voor de volgende medische specialismen: KNO, Huisartsgeneeskunde, BMF en Kindergeneeskunde De echografie-procedure die wordt gebruikt door het SINUS ULTRA-apparaat is relatief eenvoudig en maakt het mogelijk om exacte resultaten te verkrijgen. De echografie wordt naar de achterwand van een sinusholte gestuurd en de gereflecteerde echo’s worden op het display van het apparaat weergegeven als grafische afbeeldingen en diagrammen op een OLED-scherm.

Een gezonde holte, die alleen lucht bevat, weerkaatst vanuit de voorwand van de sinus, terwijl een ontstoken holte van de sinussen, gevuld met vloeistof, weerkaatst vanuit de achterwand. De ultrasone geluidsgolf van 3 MHz die in Ultramax-apparaten wordt gebruikt, plant zich goed voort door bot en zacht weefsel, maar niet door lucht.

Voordelen SinusUltra

Snel

Geen voorbereidingen nodig zijn om het apparaat te gebruiken of voor het uitvoeren van het onderzoek. Het apparaat wordt aangezet en is in enkele seconden klaar voor het onderzoek. Het onderzoek zelf neemt weinig tijd in beslag, omdat er geen tijdrovende voorbereidingen met de patiënt noodzakelijk zijn. Gemiddelde van het onderzoek per sinus is 15-45 seconden. Omdat het apparaat draadloos is kan het onderzoek worden uitgevoerd op elke locatie waar de arts aanwezig is.

Veilig

De Ultramax is veilig voor zowel de arts als patiënt. Het onderzoek is niet invasief en pijnloos. Het is ook geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en voor zwangere vrouwen. Aangezien het apparaat geen schadelijke straling afgeeft, wordt het met name aanbevolen om echografie te gebruiken bij herhaalde vervolgonderzoeken.

Effectief

De onderzoeksmethode is effectief en accuraat bewezen door tal van wetenschappelijke studies. Door echografisch onderzoek  met behulp van een apparaat zoals de Ultramax wordt er direct een duidelijke diagnose gesteld en wordt het gebruik van antibiotica aanzienlijk vermindert. UltraMax apparaten hebben een betrouwbaarheid van 80-90% in vergelijking met overige onderzoeksmethoden.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vereist veld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke 4 weken informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy statement.